در سوال اول از تمام مهمانان پرسیدیم اولین قطعه یا آلبومی که در راک فارسی شنیدند چه بوده است؟ اصولا پاسخها به اسمهای آشنا یعنی کوروش یغمایی، فرهاد و فریدون فروغی میرسد. اما نکته جالب این است که برخی حاضران در این آیتم شروع راک فارسی را با قطعاتی که برخی دیگر از مهمانان صخرهنوردان ساختند به یاد میآورند. همین موضوع نشان میدهد هنوز راک فارسی جوان است. اما آیا این موسیقی در مدت زمانی حدود 25 سال به اندازه کافی پیشرفت کرده است؟
کمیت تولیدات و تاثیر گذاری آنها به اندازهای است که بتوانیم عبارت «جریان» را برای آن انتخاب کنیم؟ سعی کردیم در لایههای زیرین سوالات به چنین مسائلی دقت کنیم و به گونهای طرح مساله انجام دهیم؛ چراکه اصولا در تمام این مدت نگاه صفر و یکی به موسقی راک وجود داشته است. از طرفی همیشه سختی راه مجوز و از طرفی وجود نداشتن جریان نقد به همین بهانه باعث شده راک فارسی در بوته آزمایش و عیار سنجی صحیح قرار نگیرد. خلاصه اینکه در این قسمت و دو قسمت بعدی بیشتر خاطرات هنرمندان و منتقدان از شروع راک فارسی را خواهید شنید
اما رفته رفته چالشها و مشکلات پیش کشیده میشود و البته در برخی مسائل مانند استفاده از شعر کلاسیک در موسیقی راک ریزبینتر خواهیم شد. برای آشنایی بیشتر با تاریخ موسیقی راک فارسی میتوانید مقدمهای که پیشتر در سایت موسیقی ما منتشر شد را اینجا بخوانید. قسمت اول از صخره نوردان با نام برخورد نزدیک را با حضور شهریار مسرور، همایون مجدزاده، شهرام شعرباف، فرشاد رمضانی، بابک ریاحی پور، اردوان انزابی پور، مسعود فیاض زاده، صنم پاشا، نیما رمضان، امیر بهاری، حمید منبتی و شهیار کبیری ببینید.
